Skip to main content

VOORBEREIDING

Zorg dat u zich voor de besnijdenis gedoucht heeft en scheert u het schaamhaar. De besnijdenis geschiedt onder lokale verdoving. Dat betekent dat u gewoon mag eten en drinken voor de ingreep. Na de ingreep kunt u in principe gewoon autorijden, maar het verdient aanbeveling u te laten rijden of met het openbaar vervoer te komen. Wij raden u aan een strakke onderbroek (geen boxershort) mee te nemen.

DE METHODE

Bij Bento Clinics passen wij de MCC techniek toe. Dit is een vernieuwde, verfijnde, religieus en medisch verantwoorde techniek met een cosmetisch fraai resultaat en een minimale kans op complicaties. Onze manier is snel en gaat gepaard met zo min mogelijk bloedverlies.

MEER INFO

BESNIJDENIS-STIJLEN

Kortgezegd zijn er vier besnijdenis-stijlen (zie illustratie). Bij Bento Clinics geven wij de voorkeur aan stijl nummer 1, oftwel de hoge en strakke besnijdenis. Wij halen dus meer van de buitenste huid weg dan van het binnenblad van de voorhuid. Tevens halen wij veel huid weg om een strak resultaat te verkrijgen. Wij prefereren de hoge en strakke besnijdenis, omdat wij liever het gevoeligere binnenste voorhuidblad willen behouden.

MEER INFO

FRENULUM

In principe laten wij bij Bento Clinics het frenulum (toompje) zitten, tenzij er sprake is van een te gevoelige penis en te snel klaarkomen. In dat geval kan verwijderen van het frenulum een voordeel zijn. Ook als het frenulum te kort en strak is, kunnen wij het frenulum verwijderen of verlengen. Het klieven of verlengen van het frenulum kan alleen of in combinatie met een besnijdenis verricht worden.

MEER INFO

NAZORG VOLWASSENE

De penis wordt verbonden met een vaseline gaas en een elastische zwachtel. Let erop dat de zwachtel niet te strak zit. Dit kunt u voelen wanneer de verdoving is uitgewerkt. U voelt dan dat het verband te strak zit en knelt of wanneer het niet lukt om te plassen. Verwijdert u in dat geval dan de zwachtel. Als u geen last heeft van een te strak zittend verband, laat het verband dan 48 uur zitten. Na 48 uur kunt u dit verband het beste onder de douche verwijderen met lauw warm water.

MEER INFO

MOGELIJKE COMPLICATIES

 

De circumcisie kan beschouwd worden als een veilige chirurgische ingreep. Omdat de complicaties echter direct gerelateerd zijn aan de ervaring van de chirurg, is het belangrijk dat de besnijdenis in ervaren handen wordt uitgevoerd. Zoals bij elke chirurgische ingreep kan ook bij een besnijdenis een complicatie optreden. Hieronder vindt u de meest voorkomende complicaties.

MEER INFO

Maak een afspraak

Bento Clinics heet u welkom in één van haar verschillende locaties.

  • Al ruim tien jaar ervaring en meer dan 25.000 besnijdenissen uitgevoerd.
  • Wij bieden kwalitatieve zorg van hoog niveau voor onze patiënten.
  • Onze chirurg is gespecialiseerd in het uitvoeren van circumcisies.