Skip to main content

Wat houdt de behandeling in?

Een besnijdenis is een relatief eenvoudige ingreep waarbij de voorhuid van de penis wordt verwijderd. De besnijdenis vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Via een incisie wordt de voorhuid verwijderd. Vervolgens wordt het binnenblad gehecht aan het buitenblad.

Waarom de klassieke methode en geen klem?

De beste techniek is de techniek die je het beste beheerst. Met ruim 20.000 besnijdenissen op de klassieke wijze, heb ik een zeer ruime ervaring met deze manier van besnijden. Bij jonge kinderen zijn we dikwijls amper 10 minuten bezig en bij volwassenen 20 minuten. Als chirurg geef ik daarom de voorkeur aan de klassieke manier van besnijden. Het is niet alleen de oudste manier van besnijden, maar ook nog eens een zeer beproefde methode. Zeker in ervaren handen is de klassieke besnijdenis, een veilge methode met een minimale kans op complicaties.

Op welke manier wordt er verdoofd?

Een besnijdenis wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Hoe lang duurt de ingreep?

Een besnijdenis duurt 20-30 minuten.

Is een besnijdenis pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Tijdens de besnijdenis zelf is er dus geen pijn. Na de ingreep is de penis gezwollen en gevoelig. Het is daarom belangrijk na de besnijdenis pijnstillers te nemen. Plassen kan pijnlijk zijn in de eerste dagen na de besnijdenis.

Waar moet ik na de operatie rekening mee houden?

Na een besnijdenis is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Houd de wonden goed schoon door een- tot tweemaal per dag een bad of douche met lauwwarm water te nemen. Dep de wond na het baden of douchen goed droog. Plassen kan de eerste paar dagen een vervelend, branderig gevoel geven. Dit verdwijnt echter na doorplassen.

Houd ik er littekens aan over?

De incisies worden zo gemaakt, dat de littekens later nauwelijks zichtbaar zijn. De eerste maanden na de ingreep zijn de littekens nog rood en gezwollen. Dit zal na verloop van tijd volledig wegtrekken. Uiteindelijk is er slechts een dun, licht lijntje zichtbaar.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd?

Bij een besnijdenis via de klassieke hechtmethode worden dunne, oplosbare hechtingen gebruikt. Deze lossen vanzelf op en hoeven dus niet verwijderd te worden.

Mag ik na de besnijdenis weer alles doen?

Neem na de besnijdenis voldoende rust. Sporten en zwemmen raden we af gedurende de eerste twee weken na de besnijdenis. Geslachtsgemeenschap is na zes weken weer mogelijk.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

De meeste mannen gaan een aantal dagen na de besnijdenis weer aan het werk.

Wat zijn de risico's van een besnijdenis?

Bij elke chirurgische ingreep is er een kleine kans op complicaties. Zo ook bij een besnijdenis. De complicaties beperken zich vrijwel altijd tot de wond. U kunt bijvoorbeeld een nabloeding of infectie krijgen. Ook kunt u een allergische reactie krijgen op de gebruikte verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. De kans op deze complicaties is echter zeer klein. Na een besnijdenis kunt u moeite hebben met plassen. Als u 12 uur na de ingreep nog niet geplast heeft dient u contact op te nemen met de kliniek.

Wordt de besnijdenis vergoed door zorgverzekeraars?

Een besnijdenis wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen bieden wel een vergoeding voor een besnijdenis. Uw verzekeringsmaatschappij kan u hierover uitsluitsel geven.

Maak een afspraak

Bento Clinics heet u welkom in één van haar verschillende locaties.

  • Al ruim tien jaar ervaring en meer dan 25.000 besnijdenissen uitgevoerd.
  • Wij bieden kwalitatieve zorg van hoog niveau voor onze patiënten.
  • Onze chirurg is gespecialiseerd in het uitvoeren van circumcisies.