Bento Clinics | Nazorg kind
16499
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16499,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Nazorg

Wondverzorging

De wond en de eikel worden na de besnijdenis bedekt met Vaseline zalf. Vaseline geeft een goede wondbedekking en voorkomt dat de eikel of wond vast gaat plakken aan de luier of onderbroek. Wij raden u aan om bij elke luierwissel een flinke hoeveelheid Vaseline op de penis aan te brengen en dit ongeveer tien dagen lang. U krijgt van ons een tube vaseline mee.

 

Plassen

Uw zoon moet binnen 12 uur na de ingreep geplast hebben. Mocht dit niet het geval zijn, belt u ons dan op de spoedlijn 06-21488380. U kunt dit nummer tot twee dagen na de besnijdenis dag en nacht bellen.

 

Pijnstilling

Geef uw zoon na de besnijdenis een zetpil Paracetamol volgens onderstaand schema:

 

Gewicht Dosering Paracetamol
4-5 kg 1 zetpil 60 mg elke 4 uur, maximaal 4 zetpillen per dag
5-7 kg 1 zetpil 120 mg elke 4 uur, maximaal 4 zetpillen per dag
7-10 kg 1 zetpil 240 mg elke 4 uur, maximaal 4 zetpillen per dag
10-30 kg 1 zetpil 500 mg drie maal daags
30 kg en meer 1000 mg drie maals daags

 

Bad of douche

Houd de wond 48 uur droog. Hierna is het belangrijk dat u de piemel, het liefst twee maal daags, wast met handwarm water zonder zeep of shampoo. Hierna brengt u weer een ruime hoeveelheid vaseline aan op de penis.

 

Hechtingen

De hechtingen lossen vanzelf op en verdwijnen na 2 tot 3 weken.

 

Zwelling en/of blauwe verkleuring van de huid

Na de besnijdenis kan de penis en/of de balzak wat gezwollen en blauw verkleurd zijn. Dit komt door de prik van de verdoving en verdwijnt vanzelf.

 

Geel beslag op de eikel

Vooral aan de onderkant van de eikel, maar ook op de eikel zelf, kan een geel beslag ontstaan. Dit kan lijken op pus, maar dit is echter “wondbeslag” dat na ongeveer een week vanzelf verdwijnt.

 

Nacontrole

In principe is er geen standaard nacontrole. Als u toch een controleafspraak wilt maken, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer +31850185855 of u kunt mailen naar info@bentoclinics.nl