Skip to main content

Wondverzorging

De wond en de eikel worden na de besnijdenis bedekt met Vaseline zalf. Vaseline geeft een goede wondbedekking en voorkomt dat de eikel of wond vast gaat plakken aan de luier of onderbroek. Wij raden u aan om bij elke luierwissel een flinke hoeveelheid Vaseline op de penis aan te brengen en dit ongeveer zeven tot tien dagen lang. U krijgt van ons een tube vaseline mee en u kunt er eventueel meerdere aanschaffen in de kliniek. Om hygiënische en praktische redenen is een tube te prefereren boven een pot vaseline.

Pijnstilling

Geef uw zoon na de besnijdenis een zetpil Paracetamol volgens onderstaand schema:

0 tot 3 maanden     60 mg driemaal daags. Minimaal 6 uur tussen 2 opeenvolgende doses
3 maanden tot 1 jaar     120 mg driemaal daags. Minimaal 6 uur tussen 2 opeenvolgende doses
1  jaar tot 4 jaar     240 mg driemaal daags. Minimaal 6 uur tussen 2 opeenvolgende doses
4  jaar tot 6 jaar     240 mg viermaal daags. Minimaal 6 uur tussen 2 opeenvolgende doses
6 jaar tot 12 jaar     500 mg driemaal daags. Minimaal 6 uur tussen 2 opeenvolgende doses
12 jaar tot 18 jaar     1000 mg driemaal daags. Minimaal 6 uur tussen 2 opeenvolgende doses

Bad of douche

Houd de wond 48 uur droog. Hierna is het belangrijk dat u de piemel, het liefst twee maal per dag, wast met handwarm water zonder zeep of shampoo gedurende een week.  Hierna kunt u de wond voorzichtig droog deppen en dan brengt u weer een ruime hoeveelheid vaseline aan op de penis. Na een week kunt u weer gebruik maken van zeep en shampoo. Let op: mocht er binnen de eerste 48 uur na de besnijdenis ontlasting op de penis komen, dan de ontlasting er meteen afspoelen met de douchekop.

Hechtingen

De hechtingen lossen vanzelf op en verdwijnen na twee tot drie weken.

Nabloeding

Mocht de wond na de besnijdenis blijven bloeden, neemt u dan contact met ons op via de spoedlijn. Indien nodig dient u voor de behandeling van een nabloeding met uw zoon terug te komen naar de kliniek.

Zwelling en/of blauwe verkleuring van de huid

Na de besnijdenis kan de penis en/of de balzak wat gezwollen en blauw verkleurd zijn. Dit komt door de prik van de verdoving en verdwijnt vanzelf.

Geel beslag op de eikel

Vooral aan de onderkant van de eikel, maar ook op de eikel zelf, kan een geel beslag ontstaan. Dit kan lijken op pus, maar dit is echter “wondbeslag” dat na ongeveer een week vanzelf verdwijnt.

Zwelling binnenblad

Het binnenblad (roze huidje boven de eikel) is een zeer teer huidje en kan na de besnijdenis een tijd gezwollen blijven. Dat is niet erg en zal vanzelf verdwijnen.

Nacontrole

In principe is er geen standaard nacontrole. Als u toch een controle afspraak wilt maken, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 085-0185855 of u kunt mailen naar info@bentoclinics.nl

Maak een afspraak

Bento Clinics heet u welkom in één van haar verschillende locaties.

  • Al ruim tien jaar ervaring en meer dan 25.000 besnijdenissen uitgevoerd.
  • Wij bieden kwalitatieve zorg van hoog niveau voor onze patiënten.
  • Onze chirurg is gespecialiseerd in het uitvoeren van circumcisies.