Skip to main content

Wat houdt de behandeling in?

Een besnijdenis is een relatief eenvoudige ingreep waarbij de voorhuid van de penis wordt verwijderd. De besnijdenis vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Via een incisie wordt de voorhuid verwijderd. Vervolgens wordt het binnenblad gehecht aan het buitenblad met oplosbare hechtingen.

Wat is de ideale leeftijd voor een besnijdenis?

Over het algemeen is het zo dat voor een besnijdenis geldt, hoe jonger hoe beter. Wij besnijden al vanaf de leeftijd van een maand.

Waarom de klassieke methode en geen klem?

De beste techniek is de techniek die je het beste beheerst. Met ruim 20.000 besnijdenissen op de klassieke wijze, heb ik een zeer ruime ervaring met deze manier van besnijden. Bij jonge kinderen zijn we dikwijls amper 10 minuten bezig en bij volwassenen 20 minuten. Als chirurg geef ik daarom de voorkeur aan de klassieke manier van besnijden. Het is niet alleen de oudste manier van besnijden, maar ook nog eens een zeer beproefde methode. Zeker in ervaren handen is de klassieke besnijdenis, een veilge methode met een minimale kans op complicaties.

Op welke manier wordt er verdoofd?

Een besnijdenis wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, eventueel in combinatie met een kalmerend middel. Uw zoon is wakker tijdens de ingreep, maar voelt geen pijn.

Hoe lang duurt de ingreep?

Een besnijdenis duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Is een besnijdenis pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Tijdens de besnijdenis zelf is er dus geen pijn. Als er goed en rustig wordt verdoofd, vallen zelfs de prikjes van de verdoving reuze mee.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd?

Bij een besnijdenis via de klassieke hechtmethode worden dunne, oplosbare hechtingen gebruikt. Deze lossen vanzelf op en hoeven dus niet verwijderd te worden.

Wat zijn de risico's van een besnijdenis?

Bij elke chirurgische ingreep is er een kleine kans op complicaties. Zo ook bij een besnijdenis. De complicaties beperken zich vrijwel altijd tot de wond. U kunt bijvoorbeeld een nabloeding of infectie krijgen. Ook kunt u een allergische reactie krijgen op de gebruikte verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. De kans op deze complicaties is echter zeer klein. Na een besnijdenis kunt u moeite hebben met plassen. Als u 12 uur na de ingreep nog niet geplast heeft dient u contact op te nemen met de kliniek.

Wordt de besnijdenis vergoed door zorgverzekeraars?

Een besnijdenis wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen bieden wel een vergoeding voor een besnijdenis. Uw verzekeringsmaatschappij kan u hierover uitsluitsel geven.

Maak een afspraak

Bento Clinics heet u welkom in één van haar verschillende locaties.

  • Al ruim tien jaar ervaring en meer dan 25.000 besnijdenissen uitgevoerd.
  • Wij bieden kwalitatieve zorg van hoog niveau voor onze patiënten.
  • Onze chirurg is gespecialiseerd in het uitvoeren van circumcisies.