Skip to main content

Wondverzorging

De penis wordt verbonden met een vaseline gaas en een elastische zwachtel. Let erop dat de zwachtel niet te strak zit. Dit kunt u voelen wanneer de verdoving is uitgewerkt. U voelt dan dat het verband te strak zit en knelt of wanneer het niet lukt om te plassen. Verwijdert u in dat geval dan de zwachtel. Als u geen last heeft van een te strak zittend verband, laat het verband dan 48 uur zitten. Na 48 uur kunt u dit verband het beste onder de douche verwijderen met lauw warm water. Mocht het verband er om wat voor reden dan ook eerder af gaan, dan is dat niet erg. Er hoeft dan geen nieuw verband aangelegd te worden. Nadat het verband verwijderd is, moet u de penis dagelijks goed schoonspoelen met warm water. Ook is het belangrijk dat u dagelijks de wond en de eikel bedenkt met vaseline. Een tube vaseline krijgt u van ons mee.

Plassen

Uiterlijk 12 uur na de besnijdenis moet u een keer geplast hebben. Als het niet lukt om te plassen, belt u dan onze spoedlijn 06-21488380.

Pijnstilling

Wij adviseren u om na de besnijdenis 4 maal daags twee tabletten 500mg Paracetamol te nemen. Eventueel kunt u daarnaast nog Ibuprofen 50 mg 3 maal daags 1 tablet nemen.

Erecties

De eerste dagen na de besnijdenis kunnen erecties pijnlijk zijn. Dit gaat vanzelf over. Na vier tot zes weken is het mogelijk om weer seks te hebben en/of te masturberen.

Hechtingen

De hechtingen zijn oplosbaar en vallen na twee tot drie weken vanzelf uit.

Zwelling

De eerste dagen na de besnijdenis kan de penis wat gezwollen zijn en kunnen de penis en de balzak blauw verkleuren. Dit komt door de verdovingsprikjes en gaat vanzelf over.

Sporten en zwemmen

Met sporten en zwemmen kunt u het beste twee weken wachten.

Nacontrole

In principe is er geen nacontrole nodig. Indien u echter een controleafspraak wilt maken, dan kunt u ons op werkdagen bellen op onze afspraak- en informatielijn +31850185855. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@bentoclinics.nl

Maak een afspraak

Bento Clinics heet u welkom in één van haar verschillende locaties.

  • Al ruim tien jaar ervaring en meer dan 25.000 besnijdenissen uitgevoerd.
  • Wij bieden kwalitatieve zorg van hoog niveau voor onze patiënten.
  • Onze chirurg is gespecialiseerd in het uitvoeren van circumcisies.