Bento Clinics | Sterilisaties
17226
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17226,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Sterilisaties

Wat is sterilisatie van de man?

Sterilisatie van de man zorgt ervoor dat de man geen vrouw meer kan bevruchten. De man wordt daarmee dus onvruchtbaar en kan geen kinderen meer verwekken.

Sperma bestaat uit zaadcellen en zaadvocht. Je zaadballen produceren de zaadcellen, waarna ze worden opgeslagen in je bijbal. Het zaadvocht wordt door je prostaat en zaadblaasjes geproduceerd. Wanneer je een orgasme krijgt, komen de zaadcellen met het zaadvocht via de zaadleiders en urinebuis naar buiten. De zaadcellen en het zaadvocht samen noem je sperma.

Bij sterilisatie van de man – ook wel vasectomie genoemd – worden de zaadleiders onderbroken. Er kunnen dan geen zaadcellen meer uit de zaadballen in het sperma komen.

 

Hoe gaat een sterilisatie van de man in zijn werk?

De behandeling duurt ongeveer een half uur en je kunt daarna meteen weer naar huis. Onder plaatselijke verdoving wordt boven in de balzak een klein sneetje gemaakt. Van daaruit worden de zaadleiders opgespoord en doorgesneden. De uiteinden van de zaadleiders worden dichtgemaakt met hechtingen en soms ook dichtgebrand. De zaadcellen kunnen dan niet meer naar buiten.

 

Kosten sterilisatie van de man

De kosten voor een sterilisatie van de man bedragen 500 euro. Dit is inclusief voorbereidend consult, ingreep en nacontrole. Dit wordt niet vergoed in het basispakket van de ziektekostenverzekering. In de meeste aanvullende pakketten wordt de sterilisatie wel vergoed. Een hersteloperatie na een sterilisatie wordt meestal niet vergoed.