Bento Clinics | Andere behandelingen
16354
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16354,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Andere behandelingen bij Bento Clinics

Sterilisaties

Wat is sterilisatie van de man?

Sterilisatie van de man zorgt ervoor dat de man geen vrouw meer kan bevruchten. De man wordt daarmee dus onvruchtbaar en kan geen kinderen meer verwekken.

Sperma bestaat uit zaadcellen en zaadvocht. Je zaadballen produceren de zaadcellen, waarna ze worden opgeslagen in je bijbal. Het zaadvocht wordt door je prostaat en zaadblaasjes geproduceerd. Wanneer je een orgasme krijgt, komen de zaadcellen met het zaadvocht via de zaadleiders en urinebuis naar buiten. De zaadcellen en het zaadvocht samen noem je sperma.

Bij sterilisatie van de man – ook wel vasectomie genoemd – worden de zaadleiders onderbroken. Er kunnen dan geen zaadcellen meer uit de zaadballen in het sperma komen.

 

Hoe gaat een sterilisatie van de man in zijn werk?

De behandeling duurt ongeveer een half uur en je kunt daarna meteen weer naar huis. Onder plaatselijke verdoving wordt boven in de balzak een klein sneetje gemaakt. Van daaruit worden de zaadleiders opgespoord en doorgesneden. De uiteinden van de zaadleiders worden dichtgemaakt met hechtingen en soms ook dichtgebrand. De zaadcellen kunnen dan niet meer naar buiten.

 

Kosten sterilisatie van de man

De kosten voor een sterilisatie van de man bedragen 500 euro. Dit is inclusief voorbereidend consult, ingreep en nacontrole. Dit wordt niet vergoed in het basispakket van de ziektekostenverzekering. In de meeste aanvullende pakketten wordt de sterilisatie wel vergoed. Een hersteloperatie na een sterilisatie wordt meestal niet vergoed.

Kleine chirurgische ingrepen

U kunt bij Bento Clinics ook terecht voor het verwijderen van bijvoorbeeld talgkliercystes, ingegroeide teennagels, vetbultjes en andere kleine (cosmetisch) storende plekjes op de huid.

Proctologie

Houdt zich binnen de geneeskunde bezig met klachten en aandoeningen rondom de anus. Onze specialisten kunnen u helpen als u last heeft van aandoeningen zoals aambeien, fistels, fissuren of huidflapjes. Aambeien en andere klachten in het anale gebied komen veel voor en zijn vaak goed te behandelen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Traumachirurgie

Dokter Bentohami is opgeleid tot (trauma)chirurg en is vooral gespecialiseerd in fracturen (=breuken) van de bovenste extremiteiten. Zijn interesse gaat met name uit naar fracturen van de pols. Deze operaties voert dokter Bentohami momenteel alleen nog uit in Marokko. Voor vragen/ second opinion over pols- of andere breuken kunt u dokter Bentohami te allen tijden raadplegen.